Tule mukaan

Tule mukaan hälytysosastoon

Palokunnan toiminnan ydin ja näkyvin osa on hälytysosasto. Se suorittaa Helsingin kaupungin pelastuslaitoksen alaisuudessa erilaisia sammutus-, pelastus-, raivaus-, vahingontorjunta- ja vesihuoltotehtäviä. Myös eläinpelastus on olennainen osa urbaanin sopimuspalokunnan toimintaa. 


Harrastustoiminta palokunnan hälytysosastossa on monipuolista ja haastavaa. Hälytysosasto harjoittelee vähintään kerran viikossa. Harjoituksia pidetään vaihtelevissa kohteissa eri puolilla kaupunkia ja ne kestävät tyypillisesti 2-3 tuntia. Pidempiä harjoituksia järjestetään vaihtuvilla teemoilla viikonloppuisin. Teoria ja käytännön tekeminen pidetään sopivassa suhteessa. Palokunta tarjoaa hälytysosaston jäsenille ja sen mukana harjoitteleville ajanmukaiset ja työturvalliset varusteet sekä vakuutusturvan.  


Hälytysosaston harjoitustoiminta sopii kaikille yli 16 -vuotiaille, kunhan terveytesi on kunnossa ja omaat kohtuullisen fyysisen peruskunnon. Huippu-urheilija sinun ei tarvitse olla. Emme myöskään etsi riveihimme sankareita, vaan joukkuepelaajia. Oikea asenne on tärkein etsimämme ominaisuus.


Hälytyskelpoisuus edellyttää 18 vuoden ikää ja pelastustoiminnan peruskurssin läpäisyä. Kokemuksen karttuessa uutta opittavaa riittää lähes loputtomasti. Pelastuslaitoksen, sekä Helsingin ja Uudenmaan Pelastusliittojen kurssitarjonta on runsasta. Tyypillisiä virstanpylväitä kokeneemman sopimusplokuntalaisen urapolulla ovat mm. savusukelluskelpoisuus, ryhmänjohtajan pätevyys tai palokunnan eri osastojen johtotehtävät.

Lisätietoja hälytysosaston toiminnasta ja jäseneksi liittymisestä antaa palokunnan päällikkö Mikko Takanen.

Ota rohkeasti yhteyttä: paallikko@laajasalonvpk.fi

Tule mukaan nuoriso-osastoon

Palokunnan nuoriso-osasto tarjoaa hauskaa ja hyödyllistä harrastustoimintaa kaikille 10-16 -vuotiaille nuorille. Nuoriso-osasto kokoontuu palokunnalla torstaisin kello 18 ja harjoitukset kestävät 2-3 tuntia. Harjoituksissa tutustutaan monipuolisesti palokuntalaisen perustaitoihin, liikutaan ja pidetään hauskaa yhdessä.


Nuoriso-osastossa opit myös toimimaan erilaisissa arjen haasteissa itsenäisesti, oma-aloitteisesti ja turvallisesti. Osallistumme myös Helsingin palokuntanuorten yhteisiin tapahtumiin, kuten tutustumisretkiin ja kilpailuihin. Kesäisin sinulla on mahdollisuus hankkia uusia taitoja ja ystäviä palokuntanuorten yhteisellä leireillä. 


Harrastaminen nuoriso-osastossa ei maksa mitään. Palokunnalta saat käyttöösi tarvittavat varusteet ja lisäksi nuoriso-osastolaiset on vakuutettu palokunnan toimesta. Mukaan tarvitset lisäksi vain reipasta mieltä.  


Tervetuloa mukaan!

Otamme uusia nuoria mukaan myös kesken harjoituskauden.


Lisätietoja nuoriso-osaston toiminnasta antaa nuoriso-osaston johtaja Niko Anttila. 

Ota rohkeasti yhteyttä sähköpostitse: nuoriso-osasto@laajasalonvpk.fi